Dingen die je kunt doen met slimme lampen

Lampen zijn al lang niet meer alleen maar om het donker te verlichten. Tegenwoordig zijn er ook lampen die je kunt bedienen met je telefoon en zelfs nog veel meer functies hebben. Zo kun je bijvoorbeeld lampen installeren die op de muziek reageren als ware discoverlichting. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! In dit artikel bespreken we wat je allemaal met slimme lampen kunt doen.

Allereerst kun je de beste smart home lampen van kleur aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een rustige sfeer creëren door de lampen wat oranje of geel te laten branden. Maar wil je juist iets energiekers, dan kun je de lampen blauw of groen laten branden. Daarnaast kun je ook de helderheid van de lamp aanpassen, wat ideaal is als je bijvoorbeeld wilt lezen of een spannend filmpje kijkt.

Wanneer je ‘s avonds naar huis toe komt, is het ook fijn als de lampen al aan gaan. Dit kan je instellen met slimme lampen. Dit kan op basis van tijdschema’s, maar er zijn ook lampen die automatisch aangaan wanneer ze beweging detecteren. Zo hoef je nooit meer in het donker thuis te komen!

Ten slotte zijn er ook lampen die je kunt gebruiken als een soort alarmclock. Zo kun je ervoor instellen dat je slimme plafondlamp langzaam aangaat wanneer het tijd is om op te staan, waardoor je rustig wakker wordt. Op deze manier lijkt het eigenlijk hetzelfde als een zonsopkomst. Veel prettiger wakker worden dan met een wekker, als je het ons vraagt!

Het hebben van een plek om te chillen, ook wel mancave genoemd, is tegenwoordig erg populair onder mannen. Met moderne gadgets zoals slimme lampen creëer je een volledig nieuwe dimensie en zorg je voor de juiste sfeerverlichting voor iedere situatie. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde kleuren en lichtintensiteit tijdens gamen, het kijken van voetbal of een potje poker.

Kortom, er zijn heel veel verschillende dingen die je kunt doen met slimme lampen. Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons dan vooral weten!

Leave a Comment