Alle slimme verlichting > E14 smart lampen

E14 smart lampen

Ontdek de beste E14 smart lampen.

E14 smart lampen zijn slimme lampen met een draaifitting en een diameter van 14 millimeter. Deze slimme lampen hebben een langwerpige vorm en worden veel gebruikt bij sfeerlampen. We zetten de beste E14 smart lampen op een rij.

Slimme lampen met E14 fitting

Slimme E14 lampen zijn in de wereld van verlichting in toenemende mate populair aan het worden. De verkoopcijfers van E14 smart lampen, die gecombineerd kunnen worden met een smart home systeem voor optimale bediening, zijn momenteel sky high. Maar wat houdt de lichtvariant E14 smart lampen precies in? Wat is kenmerkend voor dit soort verlichting en van welke voordelen profiteer je als je slimme E14 lampen gaat kopen en gebruiken? Dit artikel zoomt op deze vragen in, dus lees snel door!

Wat zijn slimme E14 lampen?

Onder slimme E14 lampen worden lampen verstaan, die een zogenoemde E14 fitting hebben. E14 houdt in dat de schroeffitting van deze lampen aan de onderzijde 14 mm breed is, ofwel 1,4 cm. Of je deze lampen kunt gebruiken, is dan ook afhankelijk van de breedte van de lampfitting. De aanduiding ‘slimme’ houdt in dat deze verlichtingssoort op smart home aangesloten kan worden en dus volledig naar eigen wens ingesteld en bediend kan worden. De letter ‘E’ verwijst naar de uitvinder van de moderne lampen, namelijk Thomas Edison. Kenmerkend voor E14 smart lampen is ten slotte het feit dat het om led lampen gaat, die enkele zeer interessante voordelen te bieden hebben.

Een kleinere fitting, maar net zoveel licht

Hoewel E14 smart lampen voor smart home gebruik een relatief kleine fitting hebben, produceren ze evenveel licht als andere lampen. Led lampen van E14 kunnen al bij een klein wattage van bijvoorbeeld 10 of 15 Watt een prachtige zee van licht produceren. Hét grote pluspunt van slimme E14 lampen is daarbij dat ze aanzienlijk minder energie behoeven dan de oudere halogeenverlichting, gloeilampen en spaarlampen. De besparing kan hierbij oplopen tot wel 80 of 90 procent. En dat betekent dat jouw energiekosten een duikvlucht gaan nemen na de aankoop van dit type lamp.

Aansluiting op smart home betekent slim je woning of bedrijf verlichting

De grote meerwaarde van het gebruik van E14 smart lampen zit in het comfort dat ze bieden. De lampen worden niet heet en zijn dus veilig in gebruik. Hun levensduur is met een piek van 50.000 branduren indrukwekkend te noemen en tot 10 keer zo lang als bij conventionele verlichting. Door gebruik te maken van een smart home systeem met bijhorende app is het gebruiksgemak van slimme E14 lampen niet te overtreffen. Stel het systeem zo in, dat je verlichting dimt of uitgaat als je niet thuis bent of naar bed gaat. Met E14 smart lampen voorzien van een smart home app kun je verder de lichtsterkte en dimbaarheid naar eigen wens instellen. Veel ingewikkelder kan het niet worden!

Meer smart lampen: