Energie besparen met slimme verlichting

De energieprijzen zijn torenhoog en het lijkt erop dat de prijzen voorlopig nog blijven stijgen. De prijzen zullen zeker op korte termijn niet lager worden. De energierekening is een steeds grotere hap uit je maandelijkse budget. Als je de energierekening een beetje onder controle wilt houden, dan is besparen op energieverbruik de meest logische keuze. Want ongemerkt verspil je dagelijks energie en dat is zonde. Niet alleen voor je portemonnee, maar zeker ook voor het milieu. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je onnodig stroomverbruik voorkomt? Slimme verlichting kan je hierbij helpen.

Slimme lampen automatisch aan en uit

Met slimme lampen kun je ervoor zorgen dat de verlichting in een kamer automatisch aan en uit gaat. De meest voor de hand liggende oplossing is om een bewegingssensor toe te voegen aan de slimme verlichting. Dit kun je prima zelf doen. Het installeren en instellen van slimme verlichting is, mede door de online handleidingen, een piece op cake! Door de slimme lampen automatisch aan een uit te laten gaan, voorkom je dat per ongeluk de verlichting op een slaapkamer of op de zolder de hele dag aan blijft staan.

Alleen aan als het donker is

Om je verlichting nog slimmer te maken, kun je deze ook afhankelijk maken van het omgevingslicht. Zeker als je huisdieren hebt, is het aan te raden om naast een bewegingssensor ook een lichtsensor in je installatie op te nemen. Een kat of hond die door het huis loopt, triggert de bewegingssensor en dan gaat steeds het licht aan als je viervoeter een kamer binnenloopt. Dit kun je voorkomen met een lichtsensor. Het licht gaat dan alleen aan als het donker is en er beweging in de ruimte gedetecteerd wordt. Ook hier geldt weer dat je geen specialist nodig hebt om dit te installeren. Ook het configureren is overzichtelijk te doen via een app op je smartphone.

Een timer instellen

Je wilt natuurlijk nooit onnodig het licht laten branden. Toch zijn er situaties waarbij je graag een lamp laat branden, ook als er niemand in de ruimte is. Denk hierbij aan de ganglamp, buitenlamp of een schemerlamp in de woonkamer. Als er een lamp brandt wanneer je zelf niet thuis bent, dan kiest een potentiƫle inbreker vaak een ander huis om zijn slag te slaan. Via de app stel je de timer voor je slimme verlichting per dag in. Zo kun je met slimme lampen onbezorgd aan je vakantie beginnen.

Leave a Comment