Maak het deze winter extra knus in huis met slimme spotjes en meer

De winter komt eraan en dat betekent minder daglicht. Maar niet getreurd, want de kortere dagen zorgen ervoor dat je het supergezellig kunt maken in huis. Doe dus de gordijnen dicht of de luiken naar beneden en ga aan de slag met deze tips: van knusse kussens tot brandende kaarsen. Maar ontdek ook vooral de sfeerverhogende eigenschappen van slimme spotjes.

Geef je interieur meer warmte met textiel

Om je interieur winterklaar te maken hoef je geen nieuwe meubels te kopen. Er zijn namelijk een paar eenvoudige foefjes waarmee je snel warmte schept in huis. Zo kun je met een paar kussens al een winterse touch creëren. Neem bijvoorbeeld exemplaren van velours of kunstbont. Ook geef je je huis extra sfeer door plaids over je bank of stoelen te leggen. Bovendien liggen ze daar mooi klaar voor als je het koud hebt en het – zonder de verwarming aan te doen – warm wilt krijgen. 

Kaarslicht: de eeuwenoude sfeermaker

Kaarsen zorgen al eeuwen voor gezelligheid als de dagen donkerder worden. Was het vroeger uit noodzaak, omdat er nog geen elektriciteit bestond? Nu branden we kaarsen puur voor de sfeer. Geef bijvoorbeeld de woonkamer een knus tintje met een paar waxinelichtjes op de salontafel. Of verlicht een donker hoekje met een mooie kandelaar met daarin een brandende druipkaars.

Zorg voor de juiste verlichting op de juiste plaats

Nog een manier om voor een sfeervolle winter te zorgen is verlichting. Je kunt bijvoorbeeld een staande lamp naast je favoriete stoel plaatsen of een gezellig tafellampje op de eettafel. Heb je niet zoveel ruimte of hou je niet van lampen in je interieur? Denk dan aan spotjes. Deze lampjes kun je plaatsen aan de muren of het plafond, waardoor ze ruimtebesparend zijn. Bovendien zijn spotjes wendbaar, zodat je precies de plekken kunt verlichten die je wilt. 

Donkere dagen op komst: pas je verlichting eenvoudig aan met slimme spotjes

Een topmanier om gedurende wintermaanden voor extra sfeer in je huis te zorgen, zijn slimme spotjes. Deze hebben echt een streepje voor op gewone spotjes. Ze kunnen namelijk in een handomdraai van lichtsterkte of lichtkleur veranderen. Je bedient ze daarvoor gewoon op afstand met bijvoorbeeld een app op je smartphone, iPhone of tablet. Ook zijn er varianten die reageren op spraakherkenning. Zo kun je direct de verlichting in je huis aan je stemming aanpassen. Handig voor als je je winter extra sfeervol wilt maken. Want wordt het koud, guur en donker buiten? Dan is het met slimme verlichting zo knus in huis!

Leave a Comment