Alle slimme verlichting > Slimme buitenverlichting

Slimme buitenverlichting

Met de juiste buitenverlichting creëer je enorm veel sfeer in je tuin. Ben je op zoek naar tuinverlichting dat automatisch functioneert en ook nog eens energiezuinig is? Dan is slimme buitenverlichting wat je zoekt!

Wat wordt bedoelt met “slimme buitenverlichting”?

Slimme buitenverlichting zijn alle soorten en maten tuinlampen, die bediend kunnen worden via je smartphone. Van sokkellampen tot schuttinglampen, alle slimme verlichting geschikt voor buiten beschouwen we als slimme buitenverlichting. Dit type verlichting brengt ontzettend veel gemak met zich mee en zorgt er bovendien voor dat je tuin tot leven komt. Dat betekent dat je nooit meer je tuinlampen handmatig aan en/of uit hoeft te zetten, maar dat je alles automatisch kunt laten gebeuren. Lees verder en ontdek alle voordelen en mogelijkheden!

De voordelen van slimme buitenverlichting

Ben je fan van smart home verlichting en branden in je interieur de slimme lampen al? Dan kun je van deze techniek ook profiteren als je een tuin hebt. Er is namelijk ook een groot aanbod slimme buitenverlichting. Wil je dus je tuinverlichting vervangen of aanleggen? Lees dan vooral verder over de voordelen van slimme buitenverlichting.

1 Geniet van het comfort van smart buitenverlichting

Allereerst zorgen slimme buitenlampen voor gemak. Zo kun je eenvoudig je slimme buitenverlichting op afstand bedienen. Je hoeft niet op te staan om op een knop te drukken, maar je gebruikt gewoon een app. Ook is het mogelijk om smart buitenverlichting met je stem te sturen. Je regelt dus vanuit je luie tuinstoel het licht in je tuin.

2 Regel je tuinverlichting automatisch

Je kunt je slimme tuinverlichting ook vooraf instellen. Gebruik bijvoorbeeld een timer. Ga je altijd ‘s avonds om acht uur even buiten zitten? Dan zorg je dat op die tijd alleen de lampen bij je tuinzitje aangaan. Of wil je dat de tuin helemaal verlicht wordt als de zon ondergaat? Ook dat kan met smart buitenverlichting. Verder bestaat er slimme verlichting voor je tuin waarbij je schema’s kunt invoeren met je voorkeuren. Dat is handig als je bijvoorbeeld om een bepaalde tijd feller licht of gedimd licht wilt.

3 Met smart buitenverlichting maak je je tuin veiliger

Slimme tuinverlichting verhoogt de veiligheid rondom je huis. Inbrekers voelen zich toch vaak lekkerder in een duistere tuin dan in een die goed verlicht is. Wil je niet altijd het buitenlicht aan laten? Dan stel je voor je smart buitenverlichting bewegingssensoren in. Komt er een ongenode gast? Dan springen de tuinlampen aan. Een goed verlichte tuin is overigens niet alleen handig om inbraak te voorkomen, maar ook goed voor je eigen veiligheid. Met genoeg licht struikel je ‘s avonds niet zo snel over een steen, tak of opstapje.

4 Creëer met slimme buitenverlichting eenvoudig de ideale sfeer in je tuin

Smart buitenverlichting kun je makkelijk in lichtsterkte laten variëren. Hierdoor schep je in je tuin de sfeer die je wilt. Wist je dat er ook slimme buitenverlichting bestaat waarmee je de lichtwarmte of lichtkleur regelt? Dat geeft je totale controle over de sfeerverlichting in je tuin.

5 Smart tuinlampen zijn energiezuinig en milieuvriendelijk

Slimme tuinverlichting kan je helpen aan een lagere energierekening. Je vergeet bijvoorbeeld nooit meer de buitenlamp uit te doen als je een timer instelt. Ook is de mogelijkheid om met je app het licht te dimmen een energiezuinige en daardoor een milieuvriendelijke maatregel. En gebruik je bewegingssensoren? Dan hoeven de tuinlampen niet continu aan. 

Je ziet het! Er zijn allerlei goede redenen om slimme buitenverlichting te nemen!

Je tuinverlichting bedienen via je smart home ecosysteem

Bijna alle slimme tuinverlichting bedien je eenvoudig via de app van de fabrikant. Echter kun je ook je slimme tuinlampen onderdeel maken van je smart home ecosysteem, waardoor er ontzettend veel mogelijkheden ontstaan. Zo kun je je buitenverlichting onderdeel maken van automatische scènes en dus laten samenwerken met andere slimme accessoires, zoals je binnenverlichting. Ook kun je via simpele spraakopdrachten de lampen in je tuin uit- en inschakelen, van kleur laten veranderen of zelfs dimmen.

Beste slimme tuinverlichting

Kenmerken van de beste slimme tuinverlichting

Ben je op zoek naar slimme tuinverlichting? Dan kom je erachter dat er veel te kiezen valt. Slimme buitenverlichting vind je namelijk in alle soorten en maten. Qua functies en specificaties, maar ook in de aankoopprijs, lopen de producten flink uiteen en daarom is het belangrijk dat je goed onderzoek doet. Je wilt immers zo lang mogelijk van je nieuwe tuinverlichting kunnen genieten, toch? Wij helpen je op weg de beste slimme buitenverlichting te vinden en proberen zo te voorkomen dat er een miskoop plaatsvindt.

Slimme buitenverlichting kopen

Als je op zoek gaat naar de beste slimme buitenverlichting voor in jouw tuin, moet je weten wat er allemaal mogelijk is. Er zijn veel verschillende systemen en soorten verlichting beschikbaar, dus het kan makkelijk zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom bespreken we graag wat er allemaal mogelijk is op het gebied van slimme buitenverlichting.

Met slimme buitenverlichting in je tuin profiteer je van erg veel voordelen. Niet alleen brengt slimme tuinverlichting erg veel sfeer in je tuin, het is ook nog eens erg duurzaam. Via de app van de verlichting of de woning-app van je smart home platform laat je je tuinverlichting dagelijks automatisch aan- en uitgaan, waardoor erg efficiënt gebruik mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je slimme tuinverlichting automatisch aan gaat als de zon onder is en weer uit op een specifiek tijdstip. Zo voorkom je dat je buitenverlichting per ongeluk de hele nacht aanstaat en onnodig energie verbruikt. Bovendien heb je met de beste slimme buitenlampen de volledige controle over de kleur en felheid van je tuinverlichting.