Alle slimme verlichting > Slimme buitenverlichting

Slimme buitenverlichting

Met de juiste buitenverlichting creëer je enorm veel sfeer in je tuin. Ben je op zoek naar tuinverlichting dat automatisch functioneert en ook nog eens energiezuinig is? Dan is slimme buitenverlichting wat je zoekt!

Wat wordt bedoelt met “slimme buitenverlichting”?

Slimme buitenverlichting zijn alle soorten en maten tuinlampen, die bediend kunnen worden via je smartphone. Van sokkellampen tot schuttinglampen, alle slimme verlichting geschikt voor buiten beschouwen we als slimme buitenverlichting. Dit type verlichting brengt ontzettend veel gemak met zich mee en zorgt er bovendien voor dat je tuin tot leven komt. Dat betekent dat je nooit meer je tuinlampen handmatig aan en/of uit hoeft te zetten, maar dat je alles automatisch kunt laten gebeuren. Lees verder en ontdek alle voordelen en mogelijkheden!

De voordelen van slimme buitenverlichting

Met slimme buitenverlichting in je tuin profiteer je van erg veel voordelen. Niet alleen brengt slimme tuinverlichting erg veel sfeer in je tuin, het is ook nog eens erg duurzaam. Via de app van de verlichting of de woning-app van je smart home platform laat je je tuinverlichting dagelijks automatisch aan- en uitgaan, waardoor erg efficiënt gebruik mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je slimme tuinverlichting automatisch aan gaat als de zon onder is en weer uit op een specifiek tijdstip. Zo voorkom je dat je buitenverlichting per ongeluk de hele nacht aanstaat en onnodig energie verbruikt. Bovendien heb je met de beste slimme buitenlampen de volledige controle over de kleur en felheid van je tuinverlichting.

Je tuinverlichting bedienen via je smart home ecosysteem

Bijna alle slimme tuinverlichting bedien je eenvoudig via de app van de fabrikant. Echter kun je ook je slimme tuinlampen onderdeel maken van je smart home ecosysteem, waardoor er ontzettend veel mogelijkheden ontstaan. Zo kun je je buitenverlichting onderdeel maken van automatische scènes en dus laten samenwerken met andere slimme accessoires, zoals je binnenverlichting. Ook kun je via simpele spraakopdrachten de lampen in je tuin uit- en inschakelen, van kleur laten veranderen of zelfs dimmen.

Beste slimme tuinverlichting

Kenmerken van de beste slimme tuinverlichting

Ben je op zoek naar slimme tuinverlichting? Dan kom je erachter dat er veel te kiezen valt. Slimme buitenverlichting vind je namelijk in alle soorten en maten. Qua functies en specificaties, maar ook in de aankoopprijs, lopen de producten flink uiteen en daarom is het belangrijk dat je goed onderzoek doet. Je wilt immers zo lang mogelijk van je nieuwe tuinverlichting kunnen genieten, toch? Wij helpen je op weg de beste slimme buitenverlichting te vinden en proberen zo te voorkomen dat er een miskoop plaatsvindt.

Slimme buitenverlichting kopen

Als je op zoek gaat naar de beste slimme buitenverlichting voor in jouw tuin, moet je weten wat er allemaal mogelijk is. Er zijn veel verschillende systemen en soorten verlichting beschikbaar, dus het kan makkelijk zijn om door de bomen het bos niet meer te zien. Daarom bespreken we graag wat er allemaal mogelijk is op het gebied van slimme buitenverlichting.

Als eerste moet je weten dat er twee soorten lampen beschikbaar zijn, namelijk draadloze en bedrade lampen. Beide typen buitenverlichting kennen voor- en nadelen. Het grootste voordeel van bedrade lampen is dat je geen batterijen hoeft te vervangen en dat het over het algemeen een stuk duurzamer is. Een groot voordeel van een draadloze lampen (op accu of zonne-energie) is dat je er zeker van kunt zijn dat het werkt wanneer bijvoorbeeld de stroom bij jou thuis uitvalt.