Slimme lampen installeren in je interieur

‘Slimme verlichting’ is een term die tegenwoordig steeds meer mensen kennen, aangezien een smart home steeds populairder wordt. De meesten van ons begrijpen dat dit een aspect van afstandsbediening voor onze standaardschakelaars omvat; maar wat valt er nog te ontdekken over slimme verlichting?

1. Stel een budget in

Als je geen cijfer in gedachten heeft voordat je slimme lampen koopt, is het gemakkelijk om onbedoeld over het budget te gaan. Houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meer dan enkel lampen moet kopen. Meestal is het ook nodig om hubs aan te schaffen. Het zijn accessoires die ervoor zorgen dat de lampen communiceren met andere apparaten in je smart home, zoals je smartphone of slimme speaker.
Terwijl je met verkopers communiceert om slimme verlichting te bespreken, vermeld je je budget en verduidelijk je dat je de winkel wilt verlaten met alles wat nodig is om de lampen te laten presteren zoals ze zouden moeten.

2. Kies je favoriete soort slimme verlichting

Je kan slimme lampen kopen en installeren die in lichtfittingen worden geschroefd zoals conventionele lampen. Misschien wil je echter voor slimme schakelaars gaan. Hiermee kan je de verlichting aanzetten met behulp van de aan de muur gemonteerde bediening of met een app.
Een voordeel van schakelaars is dat ze werken met systemen die geen slimme lampen hebben. Elke schakelaar kan echter meer dan 50 euro kosten, waardoor ze vaak te duur zijn om in een heel huis te gebruiken.
Slimme lampen zijn geweldig om een ​​enkel licht uit of aan te zetten zonder de kamer in te gaan. Bedenk hoe handig dat kan zijn als je bijvoorbeeld geen slapende baby wakker wilt maken in een kinderkamer van je smart home. Slimme lampen zijn waarschijnlijk ook de eenvoudigste van alle oplossingen om te installeren, omdat je ze in de meeste gevallen alleen maar aansluit en synchroniseert met je app.

3. Neem de tijd en wees niet bang om hulp te krijgen

Het is een goed idee om het klantenservicenummer van het bedrijf bij de hand te hebben ter voorbereiding op het onwaarschijnlijke geval dat je in de problemen komt bij de installatie. Sommige merken hebben ook online fora. Wat er ook gebeurt, onthoud dat het oké is om hulp te krijgen. Als je er niet om vraagt, kan je onnodig gefrustreerd raken.

Leave a Comment