Alle slimme verlichting > Slimme plafondlampen

Slimme plafondlampen

Goede verlichting kopen om je interieur mee te verlichten is om diverse redenen belangrijk. Naast dat het een bepaalde sfeer in huis brengt, wil je ook dat alles goed zichtbaar is voor de veiligheid. En nog mooier wordt het als je de verlichting eenvoudig kunt bedienen en naar eigen wens volledig kunt afstemmen. Stel jij deze eisen aan binnenverlichting? Dan ga je heel blij worden van een slimme plafondlamp die met smart home bediend kan worden. Meer weten over slimme plafondlampen? Lees dan verder!

Beste slimme plafondlampen

Philips Hue Being plafondlamp

Philips Hue slimme plafondlamp

Philips Hue Aurelle plafondlamp

slimme plafondlamp vierkant

Philips Hue Aurelle paneellamp

smart plafondlamp

Wat is een slimme plafondlamp?

Het woord ‘slimme’ zegt eigenlijk al met wat voor soort verlichting we hier te maken hebben: een plafondlamp die via smart home heel precies bediend, ingesteld en geprogrammeerd kan worden. Slimme plafondverlichting is altijd voorzien van een handige app, die op je smartphone geïnstalleerd kan worden. Via deze app kun je een slimme plafondlamp met een paar klikken op je smartphone naar eigen wens instellen. Zo kun je de lamp op een gewenste tijd inschakelen en uitschakelen, de verlichtingskleur aanpassen of de intensiteit van de lamp bijstellen als jij dat wilt. Deze slimme bedieningsmogelijkheden bieden diverse voordelen in vergelijking met de vroegere standaardverlichting. Je ontdekt de beste voordelen van smart plafondlampen hieronder.

Smart plafondlamp

De voordelen van slimme plafondlampen

Meer gemak

Met slimme plafondlampen in huis profiteer je van enorm veel gemak. De bediening regel je eenvoudig via je smartphone of laat je zelfs automatisch plaatsvinden door middel van smart home.

Veranderen van kleur

De beste slimme plafondlampen zijn via je smartphone van kleur te veranderen. Zo zorg je op ieder moment van de week voor de juiste sfeerverlichting. Ook is het mogelijk om smart plafondlampen te dimmen.

Een eigen leven

Via je smart home platform creëer je scènes of routines en laat je diverse slimme apparaten in huis met elkaar samenwerken. Op deze manier laat je je smart plafondlampen een eigen leven leiden en hoef je er zelf niet meer naar om te kijken.

Voorkom inbraak

Met slimme plafondlampen in huis die automatisch aan en uit gaan, zorg je ervoor dat jouw woning altijd bewoond lijkt. Ook als je niet thuis bent. Dit is niet erg aantrekkelijk voor inbrekers.

Energie besparen met slimme plafondlampen

Een van de meest interessante voordelen van slimme plafondverlichting gebruiken, is dat je met dit type verlichting effectief energie kunt besparen. Doordat je jouw smart plafondlampen voortaan perfect kunt instellen met een timer en de lichtintensiteit kunt veranderen, ga je bij slim gebruik aanzienlijk besparen op je energienota. Dit geldt zeker als je gebruikmaakt van Led-verlichting en niet van traditionele gloeilampen of spaarlampen.

Eenvoudige draadloze bediening

Fijn aan het gebruik van slimme plafondlampen in huis is de eenvoudige draadloze bediening. De bediening is gemakkelijk te regelen via je smart home assistent op je telefoon. Zo stel je je plafondlampen in vanuit je stoel, maar ook als je onderweg bent. Zelfs vanuit je werkt regel je de verlichting bij je thuis dus. Ook kun je bewegingssensoren gebruiken, die ervoor zorgen dat je smart lampen aan of uit springen als je thuiskomt of uit huis vertrekt. Dat is superhandig toch? Al met al bespaar je zo tijd en energie.

Slimme routines instellen voor nog meer gebruiksgemak

Via je smart home platform, zoals bijvoorbeeld Google Home, kun je jouw slimme plafondverlichting tot op de minuut nauwkeurig programmeren. Ga je bijvoorbeeld op vaste tijden de deur uit of naar bed? Dan kun je jouw verlichting zo instellen, dat je plafondlampen of wandlampen op vaste tijden uitschakelen of zelfs geleidelijk dempen richting het moment dat je naar bed gaat. Je vergeet nooit meer om je lampen uit te doen en kunt door het geleidelijk dimmen langzaam in de slaapstand komen.

Veel keuze aan modellen en stijlen slimme plafondlampen

Ideaal aan de huidige generatie slimme verlichting is de vele keuzemogelijkheden die er zijn bij lampenwinkels en speciaalzaken. Het maakt hierbij eigenlijk niet zoveel uit welke interieurstijl je hebt, want voor elke woonstijl zijn er tegenwoordig geschikte plafondlampen voorzien van slimme technologie te koop. ook kun je de kleurvariant en kleurinstensiteit aanpassen op je favoriete interieur. Blauw of geel licht ziet er bijvoorbeeld modern en eigentijds uit, terwijl je met rode of roze slimme plafondlamp een romantische atmosfeer kunt scheppen.

Een slimme plafondlamp in de slaapkamer

De juiste verlichting in de slaapkamer is cruciaal voor het creëren van een rustige en ontspannende sfeer. Een slimme plafondlamp kan hieraan bijdragen. De beste slimme plafondlampen zijn namelijk dimbaar, waardoor je kunt instellen dat deze automatisch langzaam dimt of juist feller wordt. Dat betekent dat je ‘s ochtends de plafondlamp in je slaapkamer langzaam kunt laten aangaan, waardoor je een soort zonsopkomst simuleert. Je creëert als het ware je eigen wake up light. Op deze manier wordt je op een prettige manier gewekt door licht in plaats van je wekker. Hoe lekker klinkt dat? Kortom, een smart plafondlamp is de perfecte keuze voor een rustige en stijlvolle slaapkamer en kan er ook nog eens voor zorgen dat je de dag beter begint!

Meer slimme lampen

Naast slimme plafondlampen is er nog veel meer te vinden in de wereld van smart home verlichting. Denk bijvoorbeeld aan slimme spotjes, slimme ledstrips of slimme tuinverlichting. Voor elke ruimte of toepassing vind je het juiste type verlichting. Ontdek de beste producten op Smarthomelampen.nl en profiteer van enorm veel sfeer en comfort met smart home verlichting!

Slimme plafondlamp kopen

Slimme plafondlampen zijn een geweldige aanvulling op elk huis. Ze bieden niet alleen een stijlvolle look, maar ze zijn ook zeer functioneel. Met slimme plafondlampen kun je de lichtintensiteit van elke lamp individueel regelen, zodat je altijd beschikt over het perfecte licht op het juiste moment. Daarnaast kunnen slimme plafondlampen ook helpen om energie te besparen. Kortom, als je op zoek bent naar een slimme en stijlvolle manier om je huis te verlichten, dan is een slimme plafondlamp een goede keuze.