Alle slimme verlichting > Slimme spotjes

Slimme spotjes

Iedereen houdt van een uniek en gepersonaliseerd interieur. Of het nu je eigen woning is of misschien zelfs een kantoorpand betreft, je kan er niet omheen om goed na te denken over het type verlichting. De juiste verlichting gebruiken zorgt ervoor dat jouw woonkamer, de hal, slaapkamer of jouw winkelpand zowel overdag als in de avond en nacht visueel mooi uit de verf komt. Een goede manier om veel sfeer in een ruimte te creëren, is door gebruik te maken van inbouwspots. Met name slimme spotjes, die je kunt bedienen via smart home, zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Maar hoe werken zulke smart spotjes precies? En wat is het voordeel van slimme spotjes in combinatie met smart home? Hieronder zoomen we in op de vele pluspunten én de mogelijkheden van slimme spotjes in huis!

Beste slimme spotjes voor smart homes:

Centura inbouwspots

Philips Hue

Kosipo Opbouwspot

Philips Hue

Centura inbouwspots

Philips Hue

Enorm veel mogelijkheden met slimme spotjes

De term slimme spotjes zegt eigenlijk al met wat voor soort verlichting je te maken hebt. Namelijk met spotjes die op een slimme manier ingezet en bediend kunnen worden. De werking van slimme spotjes is gebaseerd op slimme, moderne lichttechnologie die tal van voordelen te bieden heeft. Het kernpunt van deze hedendaagse lichttechniek is dat je jouw LED-spotjes kunt instellen op tijd, de lichtsterkte kunt bepalen door deze voor te programmeren en ook dat je naar hartenlust kunt spelen met lichtkleuren en lichteffecten. Dit kun je doen door gebruik te maken van een bijhorende app of je eigen smart home app. Via je woning-app op je smartphone kun je ontzettend veel kanten o met je slimme spotjes. Vaak wordt er bij slimme lichttechnologie ook een handige afstandsbediening meegeleverd. Dit soort lichtsystemen heeft een reeks interessante voordelen, waar je een hoop plezier van kunt beleven!

Smart spotjes

De voordelen van slimme spotjes

Enorme gemak

Een van de grote voordelen van slimme spots is dat het je ontzettend veel gemak biedt. Bediening doe je eenvoudig op afstand of je laat deze inbouwspots gewoon automatisch aan en uit springen als het donkerder wordt.

Controle over de kleur

Met de beste slimme spotjes beschik je over de mogelijkheid om de kleur van de verlichting te veranderen en naar wens in te stellen. Vind je de smart spotjes te fel? Dan dim je ze simpelweg via je telefoon. Wil je een keer een kleurige sfeerverlichting in je woning? Dan stel je gewoonweg de gewenste kleur in!

Automatische bediening

Via Google Home, Apple HomeKit of een ander bekend smart home platform stel je eenvoudig je eigen scènes of routines samen, waardoor je smart home spotjes voortaan automatisch aan of juist uit gaan.

Meer veiligheid

Springen jouw slimme inbouwspots dagelijks automatisch aan en uit? Dan lijkt het van buitenaf alsof er altijd iemand thuis is. Dat betekent dat je met een gerust hart op vakantie kunt.

Volledige controle via je smartphone

De ons inziens grootste meerwaarde van slimme verlichtingstechnologie via smart home is het grote gebruiksgemak waar je op kunt rekenen. Op afstand jouw licht instellen, beheren en bedienen was nog nooit zo simpel als met de moderne slimme lichttechnieken. Via je smart home applicatie of met je afstandsbediening kun je je slimme LED-spots geheel naar eigen wens afstellen. Zo kun je bepalen wanneer het licht aan of uit moet gaan, zodat je nooit meer vergeet om bepaalde lampen uit te zetten. Dat is niet alleen eg gemakkelijk, maar bespaar je ook een hoop elektriciteitskosten. Stel het licht bijvoorbeeld zo in dat deze langzaam gaat dimmen ongeveer een uur voordat je naar bed gaat. Zo wen je langzaam aan het donker, wat goed is voor je slaap, maar verbruik je ook minder stroom en kun je flink besparen op de elektriciteit. Prettig is daarbij dat als je onderweg bent en je verlichting thuis nog aan hebt staan, je deze op afstand uit kunt zetten. En ben je op vakantie? Dan is het verstandig om je slimme verlichting zo in te stellen, dat deze ‘s avond automatisch aanspringt. Hiermee schrik je mogelijke inbrekers af en voorkom je dat iemand ongewenst je huis betreedt. Want iedereen weet dat inbrekers en dieven niet van een goed verlicht huis houden. Ze slaan hun slag liever op een andere plek, waar het donker is en ze minder opvallen.

Ruime keuze smart spotjes

Fijn aan het gebruik van smart spotjes is de grote variatie die verlichtingswinkels bieden qua soorten, formaten, kleuren en types spotlichtjes. Voor elke woningstijl en elke interieursoort kan er maatwerk geleverd worden als het gaat om spotverlichting. Of je nu wandspotjes zoekt, ingebouwde spots voor in de keuken of wat grotere spotlights: de keuze is reuze. Bekijk nu het assortiment van een speciaalzaak en trakteer jezelf op een set fraaie slime spotlampjes!

Meer slimme verlichting

Naast slimme spotjes zijn er nog veel meer andere type smart lampen te verkrijgen, denk aan slimme plafondlampen, slimme ledstrips of zelfs slimme buitenverlichting. Vind het type verlichting dat bij je gewenste ruimte past en ga op zoek naar de beste lampen die je kunt bedienen met smart home.

Slimme inbouwspots kopen

Als je op zoek bent naar verlichting die een hoge mate van elegantie en stijl toevoegt aan je interieur, kies dan voor slimme inbouwspots. Dit type verlichting is met name ideaal voor woonkamers en eetkamers, maar ook voor overkappingen of veranda’s. Met slimme spotjes verlicht je elke ruimte zonder dat het fel of storend aanvoelt. Bovendien zijn de meeste smart inbouwspots eenvoudig te kantelen, waardoor je ze ook nog een bepaalde richting op kunt laten schijnen.

Slimme spotjes advies & inspiratie

Als je bezig bent met het kiezen van verlichting voor je woonkomer, slaapkamer, of andere ruimtes in huis, kan het erg waardevol zijn om inspiratie op te doen bij anderen thuis. Dit kan uiteraard door bij vrienden, familie of buren langs te gaan, maar ook via je smartphone. Via een app als Pinterest kijk je bijvoorbeeld eenvoudig binnen bij miljoenen huishoudens en zie je in verschillende settings hoe slimme spotjes kunnen bijdragen aan een mooi interieur.