Alle slimme verlichting > Slimme spotjes

Slimme spotjes

Iedereen houdt van een uniek en gepersonaliseerd interieur. Of het nu je eigen woning is of misschien zelfs een kantoorpand betreft, je kan er niet omheen om goed na te denken over het type verlichting. De juiste verlichting gebruiken zorgt ervoor dat jouw woonkamer, de hal, slaapkamer of jouw winkelpand zowel overdag als in de avond en nacht visueel mooi uit de verf komt. Een goede manier om veel sfeer in een ruimte te creëren, is door gebruik te maken van inbouwspots. Met name slimme spotjes, die je kunt bedienen via smart home, zijn de laatste tijd enorm populair geworden. Maar hoe werken zulke smart spotjes precies? En wat is het voordeel van slimme spotjes in combinatie met smart home? Hieronder zoomen we in op de vele pluspunten én de mogelijkheden van slimme spotjes in huis!

Enorm veel mogelijkheden met slimme spotjes

De term slimme spotjes zegt eigenlijk al met wat voor soort verlichting je te maken hebt. Namelijk met spotjes die op een slimme manier ingezet en bediend kunnen worden. En dit geeft erg veel mogelijkheden:

  • Het automatiseren van je slimme spotjes op basis van timers
  • Het aanpassen van de lichtsterkte & lichtkleur van je spotjes
  • Je slimme spotjes onderdeel maken van slimme scènes/routines
  • Moderne bedieningsopties zoals stembediening of op basis van het daglicht
Smart spotjes

De voordelen van slimme spotjes

Enorme gemak

Een van de grote voordelen van smart spotjes is dat het je ontzettend veel gemak biedt. Bediening doe je eenvoudig op afstand of je laat je spotjes gewoon automatisch aan en uit springen als het donker wordt.

Controle over de kleur

Met de beste slimme spotjes beschik je over de mogelijkheid om de kleur van de verlichting te veranderen en naar wens in te stellen. Vind je de smart spotjes te fel? Dan dim je ze simpelweg via je telefoon. Wil je een keer een kleurige sfeerverlichting in je woning? Dan stel je gewoonweg de gewenste kleur in!

Automatische bediening

Via Google Home, Apple HomeKit of een ander bekend smart home platform stel je eenvoudig je eigen scènes of routines samen, waardoor je smart home spotjes voortaan automatisch aan of juist uit gaan.

Meer veiligheid

Springen jouw slimme inbouwspots dagelijks automatisch aan en uit? Dan lijkt het van buitenaf alsof er altijd iemand thuis is. Dat betekent dat je met een gerust hart op vakantie kunt.

Volledige controle via je smartphone

De grootste meerwaarde van slimme spotjes is de veelzijdigheid. Via je smartphone regel je precies hoe en wanneer jouw spotjes aan of uit gaan, hoe fel ze schijnen en welke kleur ze hebben. Ieder smart spotje in huis bedien en beheer je eenvoudig via één apparaat. Koppel je lampen met je favoriete smart home platform en je hebt de volledige controle over het functioneren van al jouw smart home accessoires. Dit geeft je niet alleen de mogelijkheid energie te besparen, maar ook je woning veiliger te maken. Ben je niet thuis of zelfs lang op vakantie? Dan is het verstandig om je slimme verlichting zo in te stellen, dat deze ‘s avond automatisch aanspringt. Hiermee schrik je mogelijke inbrekers af en voorkom je dat iemand ongewenst je huis betreedt. Want iedereen weet dat inbrekers en dieven niet van een goed verlicht huis houden. Ze slaan hun slag liever op een andere plek, waar het donker is en ze minder opvallen.

Ruime keuze smart spotjes

Fijn aan het gebruik van smart spotjes is de grote variatie die verlichtingswinkels bieden qua soorten, formaten, kleuren en types spotlichtjes. Voor elke woningstijl en elke interieursoort kan er maatwerk geleverd worden als het gaat om spotverlichting. Of je nu wandspotjes zoekt, ingebouwde spots voor in de keuken of wat grotere spotlights: de keuze is reuze. Bekijk nu het assortiment van een speciaalzaak en trakteer jezelf op een set fraaie slime spotlampjes!

Meer slimme verlichting

Naast slimme spotjes zijn er nog veel meer andere type smart lampen te verkrijgen, denk aan slimme plafondlampen, slimme ledstrips of zelfs slimme buitenverlichting. Vind het type verlichting dat bij je gewenste ruimte past en ga op zoek naar de beste lampen die je kunt bedienen met smart home.

Slimme spotjes kopen

Als je op zoek bent naar verlichting die een hoge mate van elegantie en stijl toevoegt aan je interieur, kies dan voor slimme inbouwspots. Dit type verlichting is met name ideaal voor woonkamers en eetkamers, maar ook voor overkappingen of veranda’s. Met slimme spotjes verlicht je elke ruimte zonder dat het fel of storend aanvoelt. Bovendien zijn de meeste smart spotjes eenvoudig te kantelen, waardoor je ze ook nog een bepaalde richting op kunt laten schijnen.

Slimme spotjes advies & inspiratie

Als je bezig bent met het kiezen van verlichting voor je woonkomer, slaapkamer, of andere ruimtes in huis, kan het erg waardevol zijn om inspiratie op te doen bij anderen thuis. Dit kan uiteraard door bij vrienden, familie of buren langs te gaan, maar ook via je smartphone. Via een app als Pinterest kijk je bijvoorbeeld eenvoudig binnen bij miljoenen huishoudens en zie je in verschillende settings hoe slimme spotjes kunnen bijdragen aan een mooi interieur.

Veelgestelde vragen over smart spotjes

Wat zijn slimme spotjes?

Slimme spotjes zijn spotlampen, zoals inbouwspots of opbouwspotjes, die je kunt bedienen met je smartphone en onderdeel kunt maken van je smart home.